Vormingsaanbod Antwerpen

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is één van de meest voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen. Een neurodegeneratieve ziekte is een aandoening van het zenuwstelsel waarbij in de loop der jaren steeds meer zenuwcellen afsterven. Wereldwijd lijden ongeveer vier miljoen mensen aan de ziekte van Parkinson; in België schat men dit aantal tussen 30.000 en 50.000.

Bij twee op de drie patiënten begint de ziekte tussen 50 en 65 jaar. Er zijn echter ook personen die beginnen te lijden aan Parkinson nog vóór ze de leeftijd van 40 jaar bereikt hebben.

Kenmerkend voor de ziekte zijn: bewegingstraagheid, spierstijfheid, trillingen in de ledematen, een verhoogde speekselproductie en een uitdrukkingsloos gelaat.

Aangezien door de vergrijzing van de bevolking steeds meer mensen te maken krijgen met de ziekte, hetzij bij henzelf hetzij bij een persoon uit hun directe omgeving, organiseert de vzw Liever Thuis LM, in samenwerking met het regionaal dienstencentrum van LM Plus, een boeiende gratis infosessie over dit onderwerp.

Leo Boermans, voorzitter van de Vlaamse Parkinson Liga vzw, gaat tijdens de infosessie dieper in op de oorzaken van de ziekte, het ziekteverloop en de behandelmethodes.  

Tijdens de pauze wordt koffie en thee voorzien en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen en contact te leggen met andere deelnemers.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze infosessie!

Wanneer?

donderdag 5 september 2019 van 14u00 tot 16u00

Waar?       

LM Plus – zaal ‘De Meirminne’
Lange Nieuwstraat 109
2000 Antwerpen

Interesse?   

Schrijf je in via het regionaal dienstencentrum van LM Plus: Tel.: 03/206 35 32 of via mail: dorien.vanoevelen@LMPlus.be.
 


Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09