Vormingsaanbod Antwerpen

‘Veerkracht en burn-out’

Er is een tendens in onze samenleving om steeds meer te moeten doen in minder tijd en steeds meer taken te moeten opnemen, zowel op het werk als in de privésfeer. Want, met wie vandaag geen overvolle agenda heeft, lijkt wel iets mis te zijn. Bij een overvolle agenda en een opeenstapeling van taken waar je nauwelijks duidelijk zicht op krijgt, loert het ‘burn-out’-monster al snel om de hoek.

Tijdens deze lezing gaat Michael Portzky in op de eigenschappen van burn-out, hoe pak je dit monster het best aan en hoe kun je een burn-out voorkomen. Hij focust hierbij op de specifieke situatie van mantelzorgers, want zij zijn door hun zorgende houding extra gevoelig voor burn-outverschijnselen.

Michael Portzky is als neuropsycholoog verbonden aan de Universiteit Gent en auteur van zowat alle Nederlandstalige vragenlijsten over mentale veerkracht.

Deze gratis infosessie wordt je aangeboden door de vzw Liever Thuis LM en het regionaal dienstencentrum van LM Antwerpen.

Tijdens de pauze wordt koffie en thee voorzien en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen en contact te leggen met andere deelnemers.

Wanneer?   

maandag 12 maart 2018 van 14u00 tot 16u00

Waar?       

LM Antwerpen, Zaal ‘De Meirminne’
Lange Nieuwstraat 109
2000 Antwerpen

Interesse?   

Schrijf je in bij het regionaal dienstencentrum: 03 203 76 46 of dienstencentrum@LMPA.be.


‘Allergie: wat en hoe?’

Allergie betekent letterlijk ‘anders reageren’ en de laatste tijd horen we dit veel. Tijdens deze voordracht wordt er meer verteld over wat een allergie juist is.

De spreker heeft het over mogelijke huidklachten, problemen met de luchtwegen, maag- en darmklachten en algemene kwalen. Er worden praktische tips gegeven rond de preventie van allergieën en de behandeling wordt besproken. Nadien kunnen er vragen gesteld worden.

De lezing wordt gegeven door een medewerker van Allergie & Astma vzw.

Wanneer?   

dinsdag 17 april 2018 van 14u00 tot 16u00

Waar?       

LM Antwerpen, Zaal ‘De Meirminne’
Lange Nieuwstraat 109
2000 Antwerpen

Interesse?   

Schrijf je in bij het regionaal dienstencentrum: 03 203 76 46 of dienstencentrum@LMPA.be.
Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09