Vormingsaanbod Antwerpen


Online praatgroep mantelzorg

Zorg je regelmatig voor iemand uit je directe omgeving met een lichamelijke of psychische aandoening of ziekte, dan ben je een mantelzorger. Zorgen voor iemand kan een positieve en verrijkende ervaring  zijn, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Het organiseren van de zorg vraagt veel energie en brengt vaak druk en stress met zich mee. In 2020 en 2021 kregen mantelzorgers het extra moeilijk door de coronamaatregelen.

Uit onderzoek blijkt dat praten met lotgenoten deugd doet. Je leert immers dat je niet alleen bent in die situatie en vindt troost en ondersteuning bij andere mantelzorgers. Daarom organiseren  we een gratis online praatgroep voor mantelzorgers.

Praktisch:

  • maandag 16 mei 2022 van 20u00 tot 21u30 (inloggen kan vanaf 19u45):
    Online (via Microsoft Teams)
  • maandag 13 juni 2022 van 20u00 tot 21u30 (inloggen kan vanaf 19u45):
    Online (via Microsoft Teams)

Interesse?   

Schrijf je in via lieverthuis@lm.be. We bezorgen je enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.


Webinar 'Mantelzorg en het mantelzorgstatuut'

Op 1 september 2020 trad het federale mantelzorgstatuut in werking. Vanaf dat ogenblik kunnen mantelzorgers een officiële erkenning aanvragen bij hun ziekenfonds, als ze voldoet aan de voorwaarden. Zijn ze tewerkgesteld als arbeider, bediende of ambtenaar? Dan komen ze misschien ook in aanmerking voor het mantelzorgverlof.

Tijdens dit webinar kom je meer te weten over mantelzorg, het mantelzorgstatuut en -verlof. De info wordt gegeven door Mario Schelfhout, stafmedewerker van Liever Thuis LM (erkende Vlaamse mantelzorgvereniging) en er is ook gelegenheid om vragen te stellen.

Dit webinar wordt je gratis aangeboden door Liever Thuis LM.

Wanneer?

dinsdag 21 juni 2022 van 20u00 tot 22u00

Waar?

Online (via Microsoft Teams)

Interesse?

Schrijf je in via lieverthuis@lm.be. We bezorgen je enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.

Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09