Vormingsaanbod Antwerpen

Workshop 'De kunst van het ouder worden'

Deze workshop gaat over hoe je met passie kan leven en hoe je creativiteit kan brengen in je eigen leven en in je levensverhaal. Als je op een creatieve manier herinneringen en de kunst van het ouder worden naar boven kunt halen, dan bevestigt dit wie je bent. Het ondersteunt je identiteitsgevoel en je veerkracht. Je komt tot het besef dat je al een heel leven achter je hebt: een leven met ups en downs, beseffende dat het leven niet altijd even lief is voor ons.

Tijdens de workshop zetten we niet alleen in op het verleden en het heden. We zetten ook in scène hoe jouw leven er over vijf of tien jaar kan uitzien. We stimuleren daarmee je verbeeldingskracht!

Kortom: door op een creatieve manier (vertellen, schrijven, de natuur binnenbrengen, waardenbomen en levenslijnen maken, ...) aan de slag te gaan met je eigen levensverhaal zal je meer beseffen dat je een mens bent die echt de moeite waard is. Het maakt het avontuur in je wakker. Het is een ontdekkingstocht doorheen je eigen leven.

Op het einde van de workshop heb je een product dat echt past bij jou.

Deze gratis workshop wordt georganiseerd door de vzw Liever Thuis LM, in samenwerking met het regionaal dienstencentrum van LM Antwerpen, en begeleid door Els Messelis, gerontoloog en docent aan de Odisee hogeschool.

Tijdens de pauze wordt koffie en thee voorzien en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen en contact te leggen met andere deelnemers.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze workshop!

Wanneer?

dinsdag 19 juni 2018 van 14u00 tot 16u00

Waar?

LM Antwerpen, zaal 'De Meirminne'
Lange Nieuwstraat 109
2000 Antwerpen

Interesse?

Schrijf je in via het regionaal dienstencentrum van LM Antwerpen: Tel.: 03/203 76 93 of via mail: dienstencentrum@lmpa.be.


Verpakkingen lezen

Gezond kiezen in de winkel is niet zo eenvoudig met het overaanbod aan voeding dat je tegenwoordig in de supermarkt vindt. Alleen al van zuivelproducten vind je in winkels meerdere rekken gevuld met een tal van merken. Binnen eenzelfde merk bestaan er zelfs variaties in smaken, vetgehalte, suikergehalte en toevoegingen.

Samen met de LM-diëtiste leer je tijdens deze gratis infosessie de verschillende verpakkingen kritisch bekijken. Er wordt geoefend met verpakkingen van verschillende voedingsmiddelen en je krijgt praktische tips over hoe je een gezonde keuze kunt maken.

Schrijf je snel in, want er kunnen slechts vijftien personen deelnemen!

Breng de verpakking mee van een voedingsmiddel dat je regelmatig eet.

Als je moeilijkheden ondervindt met het lezen van kleine letters op verpakkingen, kan het nuttig zijn om een vergrootglas mee te brengen.

Wanneer?

woensdag 6 juni 2018 van 13u30 tot 15u30

Waar?

LM Antwerpen, zaal 'De Meirminne'
Lange Nieuwstraat 109
2000 Antwerpen

Interesse?

Schrijf je in via het regionaal dienstencentrum van LM Antwerpen: 03 203 76 46 of yara.callens@mut401.be.Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09