Vormingsaanbod Limburg


Activiteiten Familiegroep Jongdementie regio Hasselt

Jongdementie is dementie waarvan de eerste symptomen beginnen vóór de leeftijd van 65 jaar. Geheugenverlies staat meestal op de voorgrond, maar dat is niet bij alle vormen van jongdementie zo. De stemming, de persoonlijkheid en het gedrag kunnen ook veranderen. Welke symptomen er optreden, wordt bepaald door de aard, lokalisatie en ernst van de afwijkingen in de hersenen. De stoornissen hangen af van de oorzaak van dementie. Er zijn veel verschillende oorzaken van dementie; de meest voorkomende is de ziekte van Alzheimer, maar er bestaat ook frontotemporale dementie, vasculaire dementie en andere dementievormen. Er wordt pas van dementie gesproken als de stoornissen in het denken, de stemming en het gedrag zo ernstig zijn dat iemand wordt beperkt in zijn of haar dagelijks functioneren.

De Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert een familiegroep jongdementie in Hasselt voor familieleden en andere mantelzorgers van personen met jongdementie. Op het programma staan volgende activiteiten:

 • dinsdag 27 september 2022 van 19u00 tot 21u00:
  Thema nog te bepalen
 • dinsdag 8 november 2022 van 19u00 tot 21u00:
  Vermissing voorkomen
 • dinsdag 13 december 2022 van 19u00 tot 21u00:
  Thema nog te bepalen

Waar?

Lokaal dienstencentrum ‘Hogevijf’ – campus ‘Stadspark’
Casterstraat 77
3500 Hasselt

Te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer:

 • Wagen: Aan de achterzijde van Cultuurcentrum Hasselt is voldoende parkeergelegenheid buiten de slagbomen.
 • Openbaar vervoer: Neem de Boulevardpendel of stadsbus H16, H61, H17 of H71. Stap af aan de halte ‘Kunstlaan’. Wandel 100 meer tot aan lokaal dienstencentrum ‘Hogevijf’ – campus ‘Stadspark’.

Prijs:

Gratis, maar inschrijven is verplicht.

Interesse?

Schrijf je in bij Laurine Ven (medewerker Expertisecentrum Dementie Contact): 011/88 83 84 of jongdementiehasselt@alzheimerligavlaanderen.be.


Webinar 'Yoga'

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel al eens gehoord over yoga. Maar wat is dat nu juist?

Tijdens dit webinar, in het teken van de Dag van de Mantelzorg, laat Lieve Govaerts (ergotherapeute en orthopedisch zorgverstrekker, oprichtster van ‘De Beweegreden’) je kennis maken met enkele eenvoudige yoga-oefeningen.

Dit webinar wordt je gratis aangeboden door LM.

Wanneer?

donderdag 23 juni 2022 van 10u00 tot 11u00

Waar?

Online (via Microsoft Teams)

Interesse?

Schrijf je in via lieverthuis@lm.be. We bezorgen je enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.

 

Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09