Vormingsaanbod Vlaams-Brabant

‘De kunst van het ouder worden’

In België bedraagt de wettelijke pensioenleeftijd vandaag 65 jaar. Die leeftijd wordt in 2025 verhoogd tot 66 jaar en in 2030 zelfs tot 67 jaar. Ondanks het feit dat we met z’n allen straks langer aan de slag moeten, tel jij misschien al met goesting of met tegenzin af naar jouw pensioen. Of misschien ben je reeds korte of langere tijd ervaringsdeskundige?

Met pensioen gaan is van alle tijden, maar de tijden zijn veranderd! Wanneer mensen vijftig jaar geleden met pensioen gingen, waren ze ‘oud’, hadden ze gemiddeld niet lang meer te leven en telden ze niet meer mee in de maatschappij. Gepensioneerden van nu zien er vaak nog jong, dynamisch en actief uit! Ze staan ‘vol goesting’ in het leven.

Ook jij wil nog het verschil maken en ‘ertoe doen’, bijvoorbeeld door een nieuwe carrière uit te bouwen, als vrijwilliger of mantelzorger aan de slag te gaan, je kinderen en kleinkinderen te ondersteunen, meer tijd aan je partner te besteden, …

Deze infosessie biedt een boeiend ‘receptenboek’ aan om, in verbondenheid met jezelf en met alles en iedereen om je heen, zinvol, creatief en succesvol ouder te worden, dit met het diepe besef dat het leven niet altijd even lief voor je is.

Deze gratis infosessie wordt je aangeboden door de dienst thuiszorg (RDC Tienen) van LM Brabant, de Liberale Vrouwen Leuven en de vzw Liever Thuis LM en begeleid door Els Messelis, gerontoloog en docent aan de Odisee hogeschool..

Tijdens de pauze wordt koffie en thee voorzien en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen en contact te leggen met andere deelnemers.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze infosessie!

Wanneer?   

dinsdag 16 oktober 2018 van 14u00 tot 16u00

Waar?       

CC De Romaanse Poort
Brusselsestraat 63
3000 Leuven

Interesse?   

Schrijf je in via het RDC Tienen: 016/82 27 10 of thuiszorg@mut403.be.Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09