Vormingsaanbod Brussel


Webinar over het omgaan met onrust bij dementie

Vaak zijn mensen met dementie onrustig en dat is voor hen en hun omgeving soms zwaar om dragen.

Tijdens dit gratis webinar, dat georganiseerd wordt door de vzw Liever Thuis LM, krijg je een antwoord op volgende vragen:
•    Vanwaar komt die onrust en angst?
•    Hoe kan je er op een adequate manier mee omgaan?

Hein Vanhuyse van het OCMW van Wielsbeke is een bevlogen spreker en brengt een schat aan kennis en ervaring mee naar ons digitaal ontmoetingsmoment.

Wanneer?

dinsdag 14 september 2021 van 20u00 tot 22u00 (inloggen vanaf 19u45)

Waar?       

Online (via Zoom)

Interesse?   

Schrijf je in via lieverthuis@lm.be. We bezorgen je enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.


Webinar ‘Evenwichtsstoornissen en duizeligheid bij dove en slechthorende personen’ AHOSA vzw

De vzw AHOSA staat voor Anders HOren Samen Aanpakken en richt zich naar doven en slechthorenden. De vereniging organiseert een webinar over evenwichtsstoornissen en duizeligheid bij dove en slechthorende personen.

Duizeligheid en evenwichtsstoornissen zijn frequente aandoeningen, die een belangrijke impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven. De oorzaak kan gelegen zijn in het evenwichtsorgaan, maar ook elders in het lichaam.

Tijdens dit webinar geeft dokter Stefan Delrue een voordracht over de meest courante aandoeningen van het evenwichtssysteem. De klassieke onderzoeken bij duizeligheid en de verschillende behandelmogelijkheden zullen worden besproken.

Dokter Delrue werkt als neus-keel-oorarts in AZ Sint-Lucas Gent en CAR Sint-Lievenspoort. Hij is gespecialiseerd in de oorheelkunde en heeft een bijzondere interesse in de diagnostiek en behandeling van duizeligheid. In Sint-Lievenspoort werkt hij mee aan het revalidatieprogramma voor mensen met langdurige evenwichtsstoornissen.

Dit webinar wordt live ondertiteld door een schrijftolk en is daarom toegankelijk voor dove/slechthorende personen.

Wanneer?   

dinsdag 28 september 2021 van 19u30 tot 21u00 (inloggen vanaf 19u15)

Waar?       

Online

Prijs:       

  • leden van AHOSA vzw: 8 euro
  • niet-leden: 10 euro

Te storten op het rekeningnummer van AHOSA vzw: BE 26 4400 3464 4129, met als mededeling ‘Webinar evenwicht’. Van zodra je het inschrijvingsgeld op de rekening van AHOSA vzw hebt gestort, ontvang je een persoonlijke link om te kunnen deelnemen aan het webinar.

Interesse?   

Schrijf je vóór 25 september 2021 in via de link: https://forms.office.com/r/Dz9FM6kAZE, die je ook kunt terugvinden op www.ahosa.be. Of je kunt de inschrijvingslink aanvragen per mail of per telefoon: ahosa@sintlievenspoort.be – 09 268 26 26.


Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09