Vormingsaanbod Brussel


Webinar 'Zorgen voor anderen begint bij zorgen voor jezelf"

Om goed te kunnen zorgen voor een ander, mag je vooral jezelf niet vergeten. Dat geldt voor iedereen, maar zeker wanneer je als zorgverlener ofwelzijnswerker werkt, of mantelzorger bent. Dan is zorgen dragen voor jezelf van een nog groter belang.

In deze nieuwe webinar van ‘De ZorgSamen’ staan we hierbij stil en gaatmoderator Kris Vanhaeght in gesprek met Veerle Soyez (Vlaams instituut Gezond Leven), Evelien Mommerency (Wellness Recovery Action Plan) en Katleen Van der Gucht (Leuven Mindfulness Centre). Zij zullen het hebben over veerkracht, mindfulness en tools om je veerkracht te vergrotenen goed voor jezelf te zorgen. Het webinar wordt afgesloten met een praktische introductie tot mindfulness met Inge De Leeuw (Leuven Mindfulness Centre).


Wanneer?

woensdag 12 mei 2021 van 20u00 tot 21u30 (inloggen vanaf 19u45)

Waar?     

Online

Interesse?

                    Schrijf je in via https://storycatchers.webinargeek.com/zorgen-voor-
anderen-begint-bij-zorgen-voor-jezelf
.

 

Online praatgroep voor mantelzorgers

Zorg je regelmatig voor iemand uit je directe omgeving met een lichamelijke of psychische aandoening of ziekte, dan ben je een mantelzorger. Zorgen voor iemand kan een positieve en verrijkende ervaring  zijn, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Het organiseren van de zorg vraagt veel energie en brengt vaak druk en stress met zich mee. In 2020 kregen mantelzorgers het extra moeilijk door de coronamaatregelen en ook vandaag is het voor hen nog steeds enorm lastig.

Uit onderzoek blijkt dat praten met lotgenoten deugd doet. Je leert immers dat je niet alleen bent in die situatie en vindt troost en ondersteuning bij andere mantelzorgers. Daarom organiseren  we een gratis online praatgroep voor mantelzorgers.

Wanneer?

maandag 31 mei 2021 van 20u00 tot 21u30 (inloggen vanaf 19u45)
maandag 21 juni 2021 van 20u00 tot 21u30 (inloggen vanaf 19u45)

Waar
?

Online

Interesse?

Schrijf je in via lieverthuis@lm.be. We bezorgen je enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.


Webinar 'Sociale voordelen en tegemoetkomingen'

Ben je 65 jaar of ouder en heb je gezondheidsklachten? Of zorg je voor iemand van 65 jaar of ouder met gezondheidsklachten?

Vief vzw organiseert, in samenwerking met Liever Thuis LM vzw en de dienst maatschappelijk werk van de liberale ziekenfondsen, een leerrijke webinar over de sociale voordelen en tegemoetkomingen voor 65-plussers.

Wanneer?    

donderdag 17 juni 2021 van 13u30 tot 15u30 (inloggen vanaf 13u15)

Waar?

   Online (via Zoom)


   Interesse?


Schrijf je in via https://forms.gle/ufwEtZnMnpxKFNVe6. We bezorgen je 
enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.

 

 


Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09