Vormingsaanbod Brussel

‘Dementie’

België telt momenteel meer dan 200.000 personen met een vorm van dementie. Het is niet eenvoudig om te zorgen voor een persoon met dementie. Geleidelijk aan verliest een persoon met dementie immers steeds meer vaardigheden en vat op de realiteit. In de plaats komen soms communicatiemoeilijkheden, gedragsveranderingen, omkering van het dag- en nachtritme, ... Als naaste is het steeds zoeken om hierop een passend antwoord te vinden.

Om je hierbij te helpen, organiseren Dienstencentrum De Rotonde, de vzw Liever Thuis LM en de dienst thuiszorg van LM Brabant een boeiende gratis infosessie over dementie. Robbie Dumoulin, dementie-expert en coördinator van Expertisecentrum Dementie brOes, zal hierbij een antwoord geven op onder meer volgende vragen:

  • Welke problemen kunnen naasten ondervinden bij de zorg voor een persoon met dementie?
  • Hoe reageer je daar best op? Hoe ga je ermee om?
  • Hoe zorg je voor veiligheid in en om het huis voor een persoon met dementie?

Tijdens de pauze wordt koffie en thee voorzien en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen en contact te leggen met andere deelnemers.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze infosessie!

Wanneer?    

dinsdag 30 oktober 2018 van 14u00 tot 16u00

Waar?       

Dienstencentrum De Rotonde
Van Overbekelaan 164
1083 Ganshoren

Interesse?   

Schrijf je in via de vzw Liever Thuis LM: 02/542 87 09 of lieverthuis@lm.be. Of bij Dienstencentrum De Rotonde: 02/422 00 50 of dienstencentrum@dezeyp.be.
Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09