Vormingsaanbod Oost-Vlaanderen

‘Geef darmkanker geen kans’

Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ‘ideale ziekte’ om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing meer dan 90 %. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bijvoorbeeld het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid.

Tijdens deze gratis lezing geeft Dr. Luc Colemont, een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland en strijdt, samen met de vzw Stop Darmkanker, al jaren tegen deze sluipmoordenaar. “Als je de vijand niet kent, kan je nooit de oorlog winnen, daarom zijn informatie en voorlichting zo belangrijk.”, een duidelijk en helder antwoord op volgende vragen:

  • Wat zijn de symptomen van darmkanker?
  • Hoe kunnen we darmkanker vermijden?
  • Hoe vaak komt darmkanker voor?
  • Is het altijd erfelijk of familiaal?
  • Wat is het prijskaartje van de behandeling?
  • Hoe zit het met het Vlaamse bevolkingsonderzoek?
  • Wat zijn de complicaties van een coloscopie?

Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren!

Dr. Colemont was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en is sedert 1 januari 2016 fulltime werkzaam als ‘Managing Director’ van de vzw Stop Darmkanker. De afgelopen jaren gaf hij in 16 landen lezingen.

Deze lezing wordt je aangeboden door de vzw Liever Thuis LM, het regionaal dienstencentrum van LM Oost-Vlaanderen en Solidariteit voor het Gezin vzw.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze lezing!

Wanneer?   

donderdag 7 februari 2019 van 14u00 tot 16u30

Waar?   

Solidariteit voor het Gezin vzw
Tramstraat 61
9052 Zwijnaarde

Interesse?     

Schrijf je in door te bellen naar het nummer 02 542 87 09 of stuur een mail naar lieverthuis@lm.be.


Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09