Vormingsaanbod West-Vlaanderen

‘Bewindvoering en zorgvolmachten’

Om het even op welk moment kan je in een situatie belanden waarbij je niet (meer) in staat bent om je eigen vermogen te beheren of om de juiste beslissingen op persoonlijk vlak te nemen. In het burgerlijk recht is daarom voorzien dat de vrederechter een bewindvoerder kan aanstellen die wilsonbekwame personen beschermt door hen bij te staan of door de noodzakelijke handelingen van het dagelijks leven over te nemen en in hun plaats uit te voeren.

Sinds 1 september 2014 is deze wet, beter bekend als de Wet op de bewindvoering, grondig gewijzigd.

Tijdens deze gratis infosessie,  georganiseerd door Vief Kortrijk Onbegrensd, de vzw Liever Thuis LM en het regionaal dienstencentrum van LM Plus, wordt toelichting gegeven bij de krachtlijnen van deze nieuwe wet en aandacht besteed aan de achtergrond ervan.

Bovendien wordt aangegeven dat het om zeer ingrijpende maatregelen gaat, die rechtstreeks verband houden met het delicate thema van zelfbeschikking en emancipatie bij kwetsbare mensen.

De infosessie wordt gegeven door Mario Schelfhout, stafmedewerker van de vzw Liever Thuis LM.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze infosessie!

Wanneer?   

donderdag 12 september 2019 van 14u30 tot 16u00

Waar?   

Lokaal dienstencentrum ‘De Korenbloem’ (zaal ‘Roose’)
Pieter de Conincklaan 10
8500 Kortrijk

Interesse?     

Schrijf je vóór donderdag 5 september 2019 in bij Vief Onbegrensd Kortrijk: 056/26 01 01 of info.kortrijk.onbegrensd@vief.be.‘Rugvriendelijk bewegen’

80 % van de Belgen hebben last van rugklachten. Toch kunnen we veel rugproblemen vermijden door correct en rugvriendelijk om te springen met ons lichaam.

Daar willen Vief Brugge Onbegrensd, de vzw Liever Thuis LM en het regionaal dienstencentrum van LM Plus hun steentje toe bijdragen en daarom organiseren ze een boeiende gratis infosessie over dit onderwerp.

Na een korte theoretische uitleg over de rug (problematiek, anatomie en de basisprincipes van de rugschool), wordt er direct aandacht besteed aan de praktijk van alledaagse houdingen en bewegingen.

Er worden tal van tips meegegeven naar houdingscorrectie bij het zitten, het liggen, het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten, het heffen en tillen, het staan, ... Kortom, een praktische handleiding om je rug te leren gebruiken zoals het hoort.

De infosessie wordt gegeven door Steven Dutry, sporttechnisch coördinator bij vzw Sportievak.

Tijdens de pauze wordt er koffie en gebak aangeboden.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze infosessie!

Wanneer?   

donderdag 19 september 2019 van 14u00 tot 16u00

Waar?       

Zaal LM
Revillpark 1
8000 Brugge

Interesse?   

Schrijf je vóór donderdag 12 september 2019 in bij Vief Brugge Onbegrensd: 050/35 51 92 of info.brugge.onbegrensd@vief.be.


Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09