Een mantelzorgpremie in jouw gemeente?

Heel wat gemeenten in Vlaanderen bieden hun inwoners een gemeentelijke mantelzorgpremie. De regelgeving rond en het bedrag van de vergoeding is in elke gemeente verschillend. Bovendien mogen gemeenten vrij kiezen om een premie in te voeren. Daarom bestaat een dergelijk initiatief niet in elke gemeente.


Wil je weten of jouw gemeente een mantelzorgpremie voorziet? Klik hieronder op jouw provincie en zoek jouw gemeente op de kaart!

Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg


Heeft jouw gemeente een groene pin? Dan heeft jouw gemeente een mantelzorgpremie! Ga met je muis op de pin staan en lees bij welke instantie in je gemeente je meer informatie kan vragen.

Heeft jouw gemeente een rode pin? Dan bestaat er jammer genoeg nog geen mantelzorgpremie!

Heeft jouw gemeente een gele pin? Dan bestaat er geen mantelzorgpremie, maar wel een gelijkaardige premie waarover je je best eens informeert!

Opgelet! Deze gegevens worden jaarlijks geactualiseerd.Het is mogelijk dat een recente aanpassing binnen jouw gemeente, nog niet op onze website werd doorgevoerd. Je mag ons hiervan steeds op de hoogte brengen. We stellen alles in het werk om deze gegevens actueel te houden.

Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09